Zmysłowa rozkosz: CAFFE ESPRESSO MACCHIATO
SKŁADNIKI:
- 50 ml espresso
- 100 ml schłodzonego mleka 2-3%
PRZYGOTOWANIE:
- Przygotuj espresso i spień mleko.
- Na espresso nałóż delikatnie mleczną piankę tak, by nie mieszała się z kawą.
WSKAZÓWKA jak uzyskać naprawdę gęstą, apetyczną piankę: włącz dyszę i poczekaj, aż spłynie trochę wody; zanurz dyszę tuż pod powierzchnią mleka, przechyl pojemnik pod kątem 45 stopni i ponownie włącz spieniacz; gdy mleko zacznie wirować na kilka sekund zanurz dozownik głębiej.
![](/sites/default/files/blog_migrate/delicato-intenso.jpg)
SPRAWDŹ POZOSTAŁE PRZEPISY:
![](https://www.eden.pl/sites/default/files/styles/wng_blogs_full/public/website_ng/content/blog/eee_8.png?itok=FhdYrUWv)