Zmysłowa rozkosz: CAFFE ESPRESSO MACCHIATO

Zmysłowa rozkosz: CAFFE ESPRESSO MACCHIATO
SHARE SHARE SHARE SHARE SHARE

 

SKŁADNIKI:

  • 50 ml espresso
  • 100 ml schłodzonego mleka 2-3%

PRZYGOTOWANIE:

  • Przygotuj espresso i spień mleko.
  • Na espresso nałóż delikatnie mleczną piankę tak, by nie mieszała się z kawą.

WSKAZÓWKA jak uzyskać naprawdę gęstą, apetyczną piankę: włącz dyszę i poczekaj, aż spłynie trochę wody; zanurz dyszę tuż pod powierzchnią mleka, przechyl pojemnik pod kątem 45 stopni i ponownie włącz spieniacz; gdy mleko zacznie wirować  na kilka sekund zanurz dozownik głębiej.  

Użyj kapsułek kawy LAVAZZA BLUE DELICATO lub INTENSO

 

e-book-baner-705px (1)


SPRAWDŹ POZOSTAŁE PRZEPISY:

latte-delicato-233x200 LATTE

DELICATO

 

 CAFFE

CON PANNA

 

 CAPPUCCINO CREMA

 

 CAFFE

FREDOLO

 

 CAFFE MOCCA AL CIOCCOLATO

 

 MACCHIATO AMARETTO

 

 LATTE

COOKIES

 

 CAFFE ESPRESSO MACCHIATO

 

 CAFFE MAROCCHINO

 

 CAFFE

FRAPPE

 

 DOLCE BEVANDA

BEZ KAWY

 

 DUETTO CIOCCOLATO
 
 
 
 
 
 
 

 

Woda i kawa
SHARE SHARE SHARE SHARE SHARE