Zmysłowa rozkosz: CAFFE ESPRESSO MACCHIATO

 

SKŁADNIKI:

  • 50 ml espresso
  • 100 ml schłodzonego mleka 2-3%

PRZYGOTOWANIE:

  • Przygotuj espresso i spień mleko.
  • Na espresso nałóż delikatnie mleczną piankę tak, by nie mieszała się z kawą.

WSKAZÓWKA jak uzyskać naprawdę gęstą, apetyczną piankę: włącz dyszę i poczekaj, aż spłynie trochę wody; zanurz dyszę tuż pod powierzchnią mleka, przechyl pojemnik pod kątem 45 stopni i ponownie włącz spieniacz; gdy mleko zacznie wirować  na kilka sekund zanurz dozownik głębiej.  

Użyj kapsułek kawy LAVAZZA BLUE DELICATO lub INTENSO

 

e-book-baner-705px (1)


  SPRAWDŹ POZOSTAŁE PRZEPISY:

latte-delicato-233x200 LATTE

DELICATO

 

CAFFE

CON PANNA

 

CAPPUCCINO CREMA

 

CAFFE

FREDOLO

 

CAFFE MOCCA AL CIOCCOLATO

 

MACCHIATO AMARETTO

 

LATTE

COOKIES

 

CAFFE ESPRESSO MACCHIATO

 

CAFFE MAROCCHINO

 

CAFFE

FRAPPE

 

DOLCE BEVANDA

BEZ KAWY

 

DUETTO CIOCCOLATO

 

Woda i kawa