Rozgrzewająca słodycz: CAFFE CON PANNA

 

SKŁADNIKI:

  • 200 ml americano
  • 1 łyżeczka czekolady Lavazza
  • 1 łyżeczka cukru
  • 50 ml mleka
  • 3 łyżki bitej śmietany

PRZYGOTOWANIE:

  • Przygotuj 200 ml kawy americano (czyli rozcieńczonego gorącą wodą espresso).
  • Schłodzone mleko ubij razem z czekoladą i cukrem, przelej  do szerokiej filiżanki, a następnie zalej je kawą americano.
  • Udekoruj bitą śmietaną i podawaj ze szklanką chłodnej wody.

 

Użyj kapsułek kawy LAVAZZA BLUE DELICATO

 

Udekoruj pianką LAVAZZA SPUMINA LATTE

 

e-book-baner-705px (1)


  SPRAWDŹ POZOSTAŁE PRZEPISY:

latte-delicato-233x200 LATTE

DELICATO

 

CAFFE

CON PANNA

 

CAPPUCCINO CREMA

 

CAFFE

FREDOLO

 

CAFFE MOCCA AL CIOCCOLATO

 

MACCHIATO AMARETTO

 

LATTE

COOKIES

 

CAFFE ESPRESSO MACCHIATO

 

CAFFE MAROCCHINO

 

CAFFE

FRAPPE

 

DOLCE BEVANDA

BEZ KAWY

 

DUETTO CIOCCOLATO

 

Woda i kawa