Pobudzająca i orzeźwiająca Caffe Frappe

SHARE SHARE SHARE SHARE SHARE

Tegoroczne lato niech upływa pod znakiem Caffe Frappe. A oto prosty, sprawdzony przepis na tę wyborną kawę: Składniki:

  • 50 ml chłodnego espresso
  • syrop waniliowy Monin Vanilia
  • szklanka lodów waniliowych
  • bita śmietana
  • do posypania cynamon, kakao, czekolada lub wiórki kokosowe - co kto lubi

Lody przełóż do wysokiego pojemnika, dodaj chłodne espresso i zmiksuj wszystko, dodając syrop waniliowy. Po uzyskaniu gładkiej konsystencji, przełóż do wysokiej szklanki. Udekoruj bitą śmietaną i cynamonem, kakao, czekoladą lub wiórkami kokosowymi. Podawaj z długą łyżeczką lub słomką. Świetna jako deser.

Woda i kawa
SHARE SHARE SHARE SHARE SHARE