Subtelny smak: LATTE DELICATO
SKŁADNIKI:
- 50 ml espresso
- 100 ml mleka
- wiórki czekolady do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:
- Mleko podgrzej, spień i wlej do wysokiej szklanki - powinno zajmować około 2/3 jej objętości.
- Poczekaj aż lżejsza warstwa pianki uniesie się do góry.
- Powoli, cienkim strumykiem dolewaj espresso. Kawa utworzy pośrodku piękny, ciemny pas.
- Nałóż na wierzch resztę mlecznej pianki i udekoruj wiórkami czekolady.
- Podawaj z łyżeczką o długiej rączce.
![](/sites/default/files/blog_migrate/delicato.jpg)
![](/sites/default/files/blog_migrate/smietanka.jpg)
SPRAWDŹ POZOSTAŁE PRZEPISY:
![](https://www.eden.pl/sites/default/files/styles/wng_blogs_full/public/website_ng/content/blog/eee_5.png?itok=FDN-8nJm)