Przyjemność z klasą: CAPPUCCINO CREMA

 

SKŁADNIKI:

  • 50 ml espresso
  • ok. 100 ml mleka
  • do dekoracji: wiórki czekolady, kakao lub cynamon

PRZYGOTOWANIE:

  • Spień mleko nadając mu gładką, jednolitą konsystencję
  • Do kawy ostrożnie dodawaj mleko w taki sposób, aby pianka pozostawała na powierzchni napoju. Najlepszy efekt uzyskasz stosując proporcje: jedna część ciepłego mleka, jedna aromatycznego espresso i jedna puszystej mlecznej pianki.
  • Udekoruj czekoladowymi drobinkami, kakao lub cynamomen.
  • Podawaj w podgrzanej, dużej filiżance

 

Użyj kapsułek kawy LAVAZZA BLUE INTENSO

 

Aksamitny smak nada CZEKOLADA LAVAZZA

 

e-book-baner-705px (1)


  SPRAWDŹ POZOSTAŁE PRZEPISY:

latte-delicato-233x200 LATTE

DELICATO

 

CAFFE

CON PANNA

 

CAPPUCCINO CREMA

 

CAFFE

FREDOLO

 

CAFFE MOCCA AL CIOCCOLATO

 

MACCHIATO AMARETTO

 

LATTE

COOKIES

 

CAFFE ESPRESSO MACCHIATO

 

CAFFE MAROCCHINO

 

CAFFE

FRAPPE

 

DOLCE BEVANDA

BEZ KAWY

 

DUETTO CIOCCOLATO

 

Woda i kawa