Rozgrzewająca i słodka: CAFFE MOCCA AL CIOCCOLATO

Rozgrzewająca i słodka: CAFFE MOCCA AL CIOCCOLATO
SHARE SHARE SHARE SHARE SHARE

 

SKŁADNIKI:

  • 50 ml słodkiego espresso
  • gorąca czekolada lub syrop Chocolate Cookie Monin
  • mleko do spienienia
  • do dekoracji: bita śmietana, czekolada lub cynamon

PRZYGOTOWANIE:

Proporcje składników klasycznej mokki to: 1/3 kawy, 1/3 czekolady i 1/3 spienionego mleka.

  • Podgrzane mleko spień tak, by uzyskać aksamitną, gęstą pianę.
  • Do wysokiej szklanki wlej zaparzone espresso, dodaj rozpuszczoną czekoladę Lavazza lub syrop Chocolate Cookie Monin oraz uzupełnij mleczną pianką.
  • Udekoruj bitą śmietaną i pokruszonymi kawałkami czekolady lub cynamonem.

 

Użyj kapsułek kawy LAVAZZA BLUE DOLCE lub TIERRA

 

Głębi nada CZEKOLADA LAVAZZA

 

Możesz użyć syropu MONIN CHOCOLATE COOKIE

 

e-book-baner-705px (1)


  SPRAWDŹ POZOSTAŁE PRZEPISY:

latte-delicato-233x200 LATTE

DELICATO

 

CAFFE

CON PANNA

 

CAPPUCCINO CREMA

 

CAFFE

FREDOLO

 

CAFFE MOCCA AL CIOCCOLATO

 

MACCHIATO AMARETTO

 

LATTE

COOKIES

 

CAFFE ESPRESSO MACCHIATO

 

CAFFE MAROCCHINO

 

CAFFE

FRAPPE

 

DOLCE BEVANDA

BEZ KAWY

 

DUETTO CIOCCOLATO

 

Woda i kawa
SHARE SHARE SHARE SHARE SHARE