Rozgrzewająca i słodka: CAFFE MOCCA AL CIOCCOLATO
SKŁADNIKI:
- 50 ml słodkiego espresso
- gorąca czekolada lub syrop Chocolate Cookie Monin
- mleko do spienienia
- do dekoracji: bita śmietana, czekolada lub cynamon
PRZYGOTOWANIE:
Proporcje składników klasycznej mokki to: 1/3 kawy, 1/3 czekolady i 1/3 spienionego mleka.
- Podgrzane mleko spień tak, by uzyskać aksamitną, gęstą pianę.
- Do wysokiej szklanki wlej zaparzone espresso, dodaj rozpuszczoną czekoladę Lavazza lub syrop Chocolate Cookie Monin oraz uzupełnij mleczną pianką.
- Udekoruj bitą śmietaną i pokruszonymi kawałkami czekolady lub cynamonem.
![](/sites/default/files/blog_migrate/dolce-tierra3.jpg)
![](/sites/default/files/blog_migrate/czekolada1.jpg)
![](/sites/default/files/blog_migrate/monin-chocolate2.jpg)
SPRAWDŹ POZOSTAŁE PRZEPISY:
![Pachnąca cynamonem](/sites/default/files/blog_migrate/marocchino-233x200.jpg)
![](https://www.eden.pl/sites/default/files/styles/wng_blogs_full/public/website_ng/content/blog/eee_0.png?itok=E6CW7d0e)