Zmysłowa rozkosz: CAFFE ESPRESSO MACCHIATO

caffe-espresso-macchiato-705x435

SKŁADNIKI:

  • 50 ml espresso
  • 100 ml schłodzonego mleka 2-3%

PRZYGOTOWANIE:

  • Przygotuj espresso i spień mleko.
  • Na espresso nałóż delikatnie mleczną piankę tak, by nie mieszała się z kawą.

WSKAZÓWKA jak uzyskać naprawdę gęstą, apetyczną piankę: włącz dyszę i poczekaj, aż spłynie trochę wody; zanurz dyszę tuż pod powierzchnią mleka, przechyl pojemnik pod kątem 45 stopni i ponownie włącz spieniacz; gdy mleko zacznie wirować  na kilka sekund zanurz dozownik głębiej.

 

Użyj kapsułek kawy LAVAZZA BLUE DELICATO lub INTENSO

e-book-baner-705px (1)


 

SPRAWDŹ POZOSTAŁE PRZEPISY:

latte-delicato-233x200

LATTE
DELICATO

CAFFE
CON PANNA

CAPPUCCINO CREMA

CAFFE
FREDOLO

CAFFE MOCCA AL CIOCCOLATO

MACCHIATO AMARETTO

LATTE
COOKIES

CAFFE ESPRESSO MACCHIATO

CAFFE MAROCCHINO

CAFFE
FRAPPE

DOLCE BEVANDA
BEZ KAWY

DUETTO CIOCCOLATO

cappuccino-crema-705x435
caffe-fredolo-705x435

Dodaj swoją odpowiedź w tym temacie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *