Smak ciasteczek: LATTE COOKIES

SKŁADNIKI:

  • syrop Monin Chocolate Cookie
  • 50 ml espresso
  • 100 ml mleka
  • wiórki czekolady do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

  • Syrop wlej do wysokiej szklanki, jeszcze zanim wlejesz do niej mleko. Dzięki temu podstawą kawy będzie słodka warstwa nadająca jej pyszny smak i aromat.
  • Kolejna warstwa to spienione i podgrzane mleko – powinno zająć 2/3 objętości szklanki.
  • Poczekaj aż lżejsza warstwa pianki uniesie się do góry i powoli, cienkim strumieniem, dolewaj espresso. Kawa utworzy pośrodku piękny ciemny pas.
  • Na całość nałóż resztę mlecznej pianki.
  • Udekoruj wiórkami z czekolady. Podawaj z łyżeczką o długiej rączce.

 

Użyj kapsułek kawy LAVAZZA BLUE DOLCE

Dodaj syropu MONIN CHOCOLATE COOKIE

Przepisy na kawę Lavazza


 

SPRAWDŹ POZOSTAŁE PRZEPISY:

Przepis na kawę latte delicato

LATTE
DELICATO

CAFFE
CON PANNA

CAPPUCCINO CREMA

CAFFE
FREDOLO

CAFFE MOCCA AL CIOCCOLATO

MACCHIATO AMARETTO

LATTE
COOKIES

CAFFE ESPRESSO MACCHIATO

CAFFE MAROCCHINO

CAFFE
FRAPPE

DOLCE BEVANDA
BEZ KAWY

DUETTO CIOCCOLATO

Dodaj swoją odpowiedź w tym temacie

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *