Smak ciasteczek: LATTE COOKIES

Smak ciasteczek: LATTE COOKIES
SHARE SHARE SHARE SHARE SHARE

SKŁADNIKI:

  • syrop Monin Chocolate Cookie
  • 50 ml espresso
  • 100 ml mleka
  • wiórki czekolady do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

  • Syrop wlej do wysokiej szklanki, jeszcze zanim wlejesz do niej mleko. Dzięki temu podstawą kawy będzie słodka warstwa nadająca jej pyszny smak i aromat.
  • Kolejna warstwa to spienione i podgrzane mleko - powinno zająć 2/3 objętości szklanki.
  • Poczekaj aż lżejsza warstwa pianki uniesie się do góry i powoli, cienkim strumieniem, dolewaj espresso. Kawa utworzy pośrodku piękny ciemny pas.
  • Na całość nałóż resztę mlecznej pianki.
  • Udekoruj wiórkami z czekolady. Podawaj z łyżeczką o długiej rączce.

 

Użyj kapsułek kawy LAVAZZA BLUE DOLCE

 

Dodaj syropu MONIN CHOCOLATE COOKIE

 

Przepisy na kawę Lavazza


SPRAWDŹ POZOSTAŁE PRZEPISY:

latte-delicato-233x200 LATTE

DELICATO

 

 CAFFE

CON PANNA

 

 CAPPUCCINO CREMA

 

 CAFFE

FREDOLO

 

 CAFFE MOCCA AL CIOCCOLATO

 

 MACCHIATO AMARETTO

 

 LATTE

COOKIES

 

 CAFFE ESPRESSO MACCHIATO

 

 CAFFE MAROCCHINO

 

 DOLCE BEVANDA

BEZ KAWY

 

 DUETTO CIOCCOLATO
 
 
 

 

Woda i kawa
SHARE SHARE SHARE SHARE SHARE