Przyjemność z klasą: CAPPUCCINO CREMA

Woda i kawa

 

SKŁADNIKI:

  • 50 ml espresso
  • ok. 100 ml mleka
  • do dekoracji: wiórki czekolady, kakao lub cynamon

PRZYGOTOWANIE:

  • Spień mleko nadając mu gładką, jednolitą konsystencję
  • Do kawy ostrożnie dodawaj mleko w taki sposób, aby pianka pozostawała na powierzchni napoju. Najlepszy efekt uzyskasz stosując proporcje: jedna część ciepłego mleka, jedna aromatycznego espresso i jedna puszystej mlecznej pianki.
  • Udekoruj czekoladowymi drobinkami, kakao lub cynamomen.
  • Podawaj w podgrzanej, dużej filiżance

 

Użyj kapsułek kawy LAVAZZA BLUE INTENSO

 

Aksamitny smak nada CZEKOLADA LAVAZZA

 

e-book-baner-705px (1)

SPRAWDŹ POZOSTAŁE PRZEPISY:

latte-delicato-233x200 LATTE

DELICATO

 

 CAFFE

CON PANNA

 

 CAPPUCCINO CREMA

 

 CAFFE

FREDOLO

 

 CAFFE MOCCA AL CIOCCOLATO

 

 MACCHIATO AMARETTO

 

 CAFFE ESPRESSO MACCHIATO

 

 CAFFE MAROCCHINO

 

 CAFFE

FRAPPE

 

 DOLCE BEVANDA

BEZ KAWY

 

 DUETTO CIOCCOLATO