Rozgrzewająca i słodka: CAFFE MOCCA AL CIOCCOLATO

mocca-al-cioccolato-705x435

SKŁADNIKI:

  • 50 ml słodkiego espresso
  • gorąca czekolada lub syrop Chocolate Cookie Monin
  • mleko do spienienia
  • do dekoracji: bita śmietana, czekolada lub cynamon

PRZYGOTOWANIE:

Proporcje składników klasycznej mokki to: 1/3 kawy, 1/3 czekolady i 1/3 spienionego mleka.

  • Podgrzane mleko spień tak, by uzyskać aksamitną, gęstą pianę.
  • Do wysokiej szklanki wlej zaparzone espresso, dodaj rozpuszczoną czekoladę Lavazza lub syrop Chocolate Cookie Monin oraz uzupełnij mleczną pianką.
  • Udekoruj bitą śmietaną i pokruszonymi kawałkami czekolady lub cynamonem.

 

Użyj kapsułek kawy LAVAZZA BLUE DOLCE lub TIERRA

Głębi nada CZEKOLADA LAVAZZA

Możesz użyć syropu MONIN CHOCOLATE COOKIE

e-book-baner-705px (1)


 

SPRAWDŹ POZOSTAŁE PRZEPISY:

latte-delicato-233x200

LATTE
DELICATO

CAFFE
CON PANNA

CAPPUCCINO CREMA

CAFFE
FREDOLO

CAFFE MOCCA AL CIOCCOLATO

MACCHIATO AMARETTO

LATTE
COOKIES

CAFFE ESPRESSO MACCHIATO

CAFFE MAROCCHINO

CAFFE
FRAPPE

DOLCE BEVANDA
BEZ KAWY

DUETTO CIOCCOLATO

dolce-bevanda-bez-kawy-705x435
Ciekawostki o kawie

2 komentarze w temacie “Rozgrzewająca i słodka: CAFFE MOCCA AL CIOCCOLATO

  1. Wybrałam CAFFE MOCCA AL CIOCCOLATO ponieważ jest ona finezyjna w swoim smaku i kocham jej skład, 3* 1/3= znakomita całość, wyśmienity smak który daje nam się zrelaksować. Jest to kawa smaczna i polecam ją wszystkim :)

Dodaj swoją odpowiedź w tym temacie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *