Przyjemność z klasą: CAPPUCCINO CREMA

cappuccino-crema-705x435

SKŁADNIKI:

  • 50 ml espresso
  • ok. 100 ml mleka
  • do dekoracji: wiórki czekolady, kakao lub cynamon

PRZYGOTOWANIE:

  • Spień mleko nadając mu gładką, jednolitą konsystencję
  • Do kawy ostrożnie dodawaj mleko w taki sposób, aby pianka pozostawała na powierzchni napoju. Najlepszy efekt uzyskasz stosując proporcje: jedna część ciepłego mleka, jedna aromatycznego espresso i jedna puszystej mlecznej pianki.
  • Udekoruj czekoladowymi drobinkami, kakao lub cynamomen.
  • Podawaj w podgrzanej, dużej filiżance

 

Użyj kapsułek kawy LAVAZZA BLUE INTENSO

Aksamitny smak nada CZEKOLADA LAVAZZA

e-book-baner-705px (1)


 

SPRAWDŹ POZOSTAŁE PRZEPISY:

latte-delicato-233x200

LATTE
DELICATO

CAFFE
CON PANNA

CAPPUCCINO CREMA

CAFFE
FREDOLO

CAFFE MOCCA AL CIOCCOLATO

MACCHIATO AMARETTO

LATTE
COOKIES

CAFFE ESPRESSO MACCHIATO

CAFFE MAROCCHINO

CAFFE
FRAPPE

DOLCE BEVANDA
BEZ KAWY

DUETTO CIOCCOLATO

caffe-espresso-macchiato-705x435

Dodaj swoją odpowiedź w tym temacie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *