Pachnąca cynamonem: CAFFE MAROCCHINO

marocchino-705x435

SKŁADNIKI:

  • 50 ml słodkiego espresso
  • czekolada Lavazza
  • mleko
  • cynamon do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

  • Przygotuj słodkie espresso.
  • Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i wlej ja do przezroczystej szklanki.
  • Dodaj espresso, posyp odrobiną czekolady Lavazza i połóż na wierzch warstę uprzednio spienionego mleka.
  • Udekoruj dwiema szczyptami cynamonu.

SUGESTIA: Twoje marocchino będzie jeszcze delikatniejsze, gdy nałożysz dodatkową warstwę spienionego mleka z dekoracją.

 

Użyj kapsułek kawy LAVAZZA BLUE DELICATO lub INTENSO

e-book-baner-705px (1)


 

SPRAWDŹ POZOSTAŁE PRZEPISY:

latte-delicato-233x200

LATTE
DELICATO

CAFFE
CON PANNA

CAPPUCCINO CREMA

CAFFE
FREDOLO

CAFFE MOCCA AL CIOCCOLATO

MACCHIATO AMARETTO

LATTE
COOKIES

CAFFE ESPRESSO MACCHIATO

CAFFE MAROCCHINO

CAFFE
FRAPPE

DOLCE BEVANDA
BEZ KAWY

DUETTO CIOCCOLATO

caffe-con-panna-705x435
dolce-bevanda-bez-kawy-705x435

Jeden komentarz “Pachnąca cynamonem: CAFFE MAROCCHINO

  1. CAFFE MAROCCHINO to mój wybór bo chociaż rano mocną kawę bez żadnych dodatków preferuję to kiedy dzień już się rozkręci mam ochotę na kawę i na coś słodkiego a CAFFE MAROCCHINO to takie 2 w 1 bo kawa espresso jest i słodka czekolada też i jeżeli ktoś Wam powie, że faceci nie lubią słodkości ( kawy to też się tyczy ) to nie wierzcie im bo my lubimy słodycz w każdej postaci :) a teraz poproszę żonę aby mi taką kawkę przygotowała bo jej to pewnie lepiej wyjdzie niż mnie ale myślę, że ta kawa zagości u mnie na dłużej – dobre espresso + czekolada Lavazza + cynamon to musi być doskonałe.

Dodaj swoją odpowiedź w tym temacie

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *